Habitare 2017 -messut: Parhaimmat herkkupalat ja must-see designuutuudet

Ilahduin, kun sain viime perjantaina 15.syyskuuta esimiehiltäni soiton, että saan lähteä Habitare 2017 -messuille kiertelemään ja kuvaamaan syksyn ajankohtaisimpia trendejä promoständeissä. Samalla tutustuin kuitenkin paljon myös sisustamiseen liittyviin uusiin tuuliin. Kuten jo aiemmista blogiteksteistä on käynyt ilmi, trendien seuraaminen on tärkeää ammatillisessa mielessä, sillä palveluihimme sisältyy se, että suunnittelemme ja somistamme asiakkaillemme heille sopivia tyylikkäitä promoständikokonaisuuksia. 

Jos Habitare 2017-messuja luonnehtisi yleisesti, niistä voisi tuoda esiin sen, että tänä vuonna luonnonläheisyys ja kestävä kehitys olivat ständeillä vahvasti läsnä. Tämä on kehityssuunta, joka näkyy yhä useamman yrityksen palveluissa nykyään ja tulee todennäköisesti vielä tulevaisuudessa lisääntymään. Messuilla nähtiin useita erilaisia kasviseiniä, kuten Naavan tunnettu kasviseinä oikealla alla sekä Polarmossin jäkälästä tehty seinä, josta on kuva vasemmalla alla. Polarmoss yrityksen edustaja kertoi avuliaasti minulle, että Lapista kerätystä jäkälästä valmistettu jäkäläseinä ei vaadi sen kummempaa hoitoa ja että seinää voi tilata useissa eri väreissä, sillä jäkälää voi värjätä. Olen samaa mieltä siitä, että kasveilla saa erinomaisesti tuotua tunnelmaa ja viihtyvyyttä eri tiloihin.

IMG_0278.JPG
IMG_0150.JPG

Messuilla luonnonläheisyys näkyi useiden muidenkin yritysten valmistusmateriaaleissa, esimerkiksi puusta valmistettuja huonekaluja oli niin Woodekillä kuin Foreest nimisillä yrityksillä. Woodek on kotimainen yritys, joka valmistaa kestäviä ja laadukkaita huonekaluja tammesta (Woodek.fi 2017). Pidin erityisesti kuvassa alla näkyvän jakkaran selkeästä muotoilusta. Messuilla näkyi muutenkin paljon modernisti muotoiltuja ja rakenteensa puolesta kevyesti liikuteltavia huonekaluja tai muita rakenteita.

IMG_0130.JPG
IMG_0129.JPG

Yläkerran Showroom oli tarkoitettu erityisesti ammattilaiskävijöille, ja esillä oli esimerkiksi työpaikoilla tai julkisissa tiloissa hyödynnettäviä ratkaisuja. Päällimmäiseksi jäi mieleen toimistokäyttöön tarkoitettu "tuoli" nimeltä Puoli Kuppia (half cup), jonka on suunnitellut Henri Judin. Tuolissa oli kaareva sermi ympärillä, ja se muuntui tarpeen mukaan yksityiseksi suljetuksi tilaksi tai loosiksi, sillä tuolin alusta oli kääntyvä. (Vivero Oy 2017.) Kalustetta myi Vivero Oy ja heidän edustajansa kertoi, että tilaksi muuntautuva tuoli on oivallinen ja toimiva ratkaisu avokonttoreissa, joissa toisinaan työntekijät saattavat kaivata myös hetkeksi omaa vetäytymistilaa ja taas toisina hetkinä haluavat vuorovaikuttaa enemmän muiden työntekijöiden kanssa. Lisäksi yläkerrassa tuli keskusteltua Light Cognitive Oy:n asiantuntevan edustajan kanssa, joka esitteli hyvinvointivaikutteisia Big Sky -luonnonvalotauluja. On aina mukavaa, että kysyessään tarkemmin kiinnostavista tuotteista, saa myös auliisti lisätietoa ratkaisuista. 

IMG_0303.JPG
IMG_0281.JPG

Kuitenkin Habitare 2017 -messuilla kävi myös ammattilaisten lisäksi paljon kuluttajia etsimässä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen. Syksyn kodin sisustustrendeissä näkyi edellä mainittujen ekologisuuden ja moderniuden lisäksi myös värikkyys. Myös kiinnostavia tilanjako- sekä valaistusratkaisuja näkyi paljon Habitaressa. Alla vasemmalla on Wall Upin tyylikkäät lasi-metalli-seinät, joilla voi vaikka jakaa tilaa kotona ja saavuttaa näin lisää yksityisyyttä esimerkiksi työstudioon tai kotona muiden tilojen välillä (Wall Up 2017). Oikealla näkyvät Lumidesignin kierrätetystä materiaalista käsinvalmistetut valaisimet, jotka olivat myös uniikin ja kauniin näköisiä.

IMG_0100.JPG
IMG_0254.JPG

Kaiken kaikkiaan antoisaa markkinoinnin hommissa on se, että työssä yhdistyy useimmiten myös työ ja huvi. Mikäs sen mukavampaa perjantai-iltapäivällä kuin pyydystää kaksi kärpästä yhdellä iskulla siten, että saimme parhaat vinkit promoständejä ajatellen ja lisäksi talteen uusimmat tuulet kodin sisustukseenkin liittyen. Alla kuvassa näkyy Annon ständin seiniä koristanut katseenkiinnittävä taulu. Taulut tuovat aina mielenkiintoisia yksityiskohtia avariin seinätiloihin. Seinätila kannattaa aina käyttää nätisti hyödyksi. Monen tunnin kiertelyn ja kuvailun jälkeen oli pieni breikki Fazerin kahvilassa paikallaan ja hyvin ansaittu. Huomasin, että aika oli viilettänyt niin sukkelaa, että huomasin viettäväni jo vähän viikonloppuanikin työjuttujen parissa. Nautiskelin hymyssä suin puolukka-smoothien ja läksin inspiroitunein mielin viikonlopun viettoon. On ilo saada nyt jakaa kokemuksia messuista kanssanne täällä blogissa, ja täältä voit poimia helposti talteen parhaimmat ja ajankohtaisimmat vinkit moniin tarkoituksiin! 

-Marja

Marketing Trainee

IMG_0067.JPG
IMG_0305.JPG

Lähteet ja jutussa mainitut yritykset, joiden omiin nettisivuihin voit tutustua tarkemmin alla olevista linkeistä:

Naava: https://www.naava.io/fi/

Polarmoss: http://www.polarmoss.fi

Lumidesign: http://www.lumidesign.fi

Woodek: https://woodek.fi

Light Cognitive Oy: http://www.lightcognitive.com

Wall UP: https://wallup.fi

Anno Collection Oy: https://www.annocollection.com

Foreest: https://foreest.eu

Vivero Oy: https://www.vivero.fi/fi/

Fazer: https://www.fazer.fi