Tiki Talks

Minun nimi on Mika Tikkala, kaverit kutsuvat usein Tikiksi. Kirjoitan tätä blogia kotisohvalta aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä ja fiilistelen samalla hieman mennyttä. Haluan jakaa pienen tarinan miten tähän pisteeseen ollaan ajauduttu. Miksi Fridays on oikeastaan perustettu?

Olen ollut ujo, käynyt läpi koulukiusaamisen ja ollut täysin hukassa mitä sitä elämältään haluaa. Vuoden 2002-2003 vaihto-oppilasjakso jenkkilässä opetti minulle paljon itseluottamuksesta ja itsestäni yleisesti. Ilman sitä vuotta, en usko, että olisin tässä tilanteessa. Muutama vuosi tämän jälkeen yrittäjyyden muhiessa takaraivoissa tiesin, että joku päivä ajatus realisoituu. Toki se mitä halusin yrittäjänä tehdä, ei vieläkään ollut selvää. 

Aloitin opiskelut vuonna 2006 elokuussa Hollannissa Metropolian kautta. Neljän vuoden liiketalouden kaksoistutkinto starttasi Amsterdamista ja vaihtui aina puolen vuoden välein Myyrmäkeen. Samoihin aikoihin starttasin Fridaysin koska ajattelin, että freelancerina promootiotöiden teko tuntui järkevältä. Saatoin tehdä useammallekin toimistolle töitä ja juuri niin paljon kuin pystyin opiskelujen ohessa.

Kun tapasin Hardin ja Johnin vuoden 2008 kulmilla, aloin pikku hiljaa tajuamaan mistä ammentaa oman inspiraation ja tavoitteet. Kyseiset herrathan olivat juuri aloittaneet järjestämään keikkoja ja promoamaan sekä ulkomaisia että kotimaisia artisteja pääkaupunkiseudulla. Olin tietysti fiiliksissä kun pääsin kundien kanssaan samaan remmiin ja paiskimaan päättömästi hommia, jossa joidenkin mielestä ei välttämättä ollut mitään järkeä. Äitille terveisiä. Sitä tehtiin rakkaudesta lajiin, liksaa ei paljon tullut mutta jokaisena H-hetkenä fiilis oli aivan käsittämätön.

Päästiin tekemään huikeiden artistien ja ihmisten kanssa yhteistyötä. Tuotiin mm. Snoop Dogg, Ice Cube, Talib Kweli, Rise Against, Pitbull ja Flo Rida Suomeen. Se, joka minuun kolahti oli kun näin miten jengi oli niin haipeissa meidän järjestämillä keikoilla. Kun näet 3000 ihmistä kreisibailaamassa Kaapelitehtaalla, yksi suosikkibändeistä soittaa lauteilla ja itse katsot meininkiä lavan takaa, saa kylmät väreet hiipimään käsivarsilla. Tiesin, että halusin viihdyttää ja löytää hymyn jengin huulille jatkossakin. 

Tapahtumamarkkinointi on samalla tavalla tuloksen ja välittömän palautteen lisäksi hyvinkin paljon sidoksissa ihmisten viihtyvyyteen, hyvän fiiliksen luomiseen. Oli kysessä sitten yritystapahtuma, kuluttaja-aktivointi, festarit tai jokin lanseeraustilaisuus. Kaikkihan haluavat viihtyä näissä tilanteissa. Tietyissä projekteissa, jossa menekin edistäminen ja mitattavuus on tärkeää niin tuloslähtöisyyttä ei luonnollisesti voida unohtaa. 

Tavoitteenani on pystyä auttamaan mahdollisimman monia löytämään hymyn huulille oli tilanne mikä tahansa. Menekin edistäminen, juhlallisuus tai jokin ylläolevista. Työkalut ja osaaminen löytyy omista hihoista, ne on kääritty ja saappaat on jalassa. Lets go!

Miten voin auttaa?

//Tiki